Университет? Успех? Колко е важно да имаш престижна диплома.

Успял ли си в живота? Как? Защото имаш добро образование?

Повечето хора са възпитани да вярват, че добрите университети и отличните дипломи са начина за постигане на успех и богатство.

Ето , обаче, пет примера, че нещата не винаги са толкова прости :

 

1. Стив Джобс

Повечето хора знаят историята на Стив Джобс. Отказва се от университета не само защото родителите му не могат да си позволят високите такси.

Преди смъртта си през 2011 година нетното му богатство се оценява на 11 милиарда долара.

 

2. Ричард Брансън

Основателят на марката Virgin е имал ужасни оценки през цялото време , прекарано в училище. Но в момента богатството му се оценява на почти 5 милиарда долара, а не успява дори да завърши гимназия. Брансън, обаче, подчертава, че неговия пример не е показателен и че образованието е много важно.

 

3. Дейв Томас

Дейв Томас, основател и главен изпълнителен директор на империята за бързо хранене наWendy's, отпада от училище, за да работи на пълен работен ден в ресторант в Индиана. Преди смъртта си през 2002 година богатството му се оценява на 99 милиона долара.

 

4. Дейвид Грийн

 Дейвид Грийн, чието нетно богатство е почти $ 6.0 милиарда, никога не е учил в колеж. Основателят на Hobby Lobby - верига от магазини за изкуства и занаяти - има диплома за средно образование и през 1970 година започва собствения си бизнес с капитал от 600 долара, при това взети назаем.

 

5. Майкъл Дел

 Майкъл Дел, е основател на известната марка Dell. Състоянието му се оценява на почти 20 $ млрд. Докато учи в университет в Тексас (който така и никога не завършва) започва да сглобява първите си компютри в стаята си в общежитието.

Това, че остава без диплома, не му пречи през 1992 година да стане най-младия участник в топ 500 на класацията на Форбс.

 

В крайна сметка примерите са успешни хора със завърешен университет май са повече :)