За първи път в България

За първи път в България, наистина ОНЛАЙН Каско.

Без допълнителни уточнения, без приблизителни оферти.

Само при нас - 24/7/365 ... няколко минути и полицата ви е на екрана на компютъра.

виж повече

Университет? Успех? Колко е важно да имаш престижна диплома.

Успял ли си в живота? Как? Защото имаш добро образование?

Повечето хора са възпитани да вярват, че добрите университети и отличните дипломи са начина за постигане на успех и богатство.

Ето , обаче, пет примера, че нещата не винаги са толкова прости :

 

1. Стив Джобс

Повечето хора знаят историята на Стив Джобс. Отказва се от университета не само защото родителите му не могат да си позволят високите такси.

Преди смъртта си през 2011 година нетното му богатство се оценява на 11 милиарда долара.

 

2. Ричард Брансън

Основателят на марката Virgin е имал ужасни оценки през цялото време , прекарано в училище. Но в момента богатството му се оценява на почти 5 милиарда долара, а не успява дори да завърши гимназия. Брансън, обаче, подчертава, че неговия пример не е показателен и че образованието е много важно.

 

3. Дейв Томас

Дейв Томас, основател и главен изпълнителен директор на империята за бързо хранене наWendy's, отпада от училище, за да работи на пълен работен ден в ресторант в Индиана. Преди смъртта си през 2002 година богатството му се оценява на 99 милиона долара.

 

4. Дейвид Грийн

 Дейвид Грийн, чието нетно богатство е почти $ 6.0 милиарда, никога не е учил в колеж. Основателят на Hobby Lobby - верига от магазини за изкуства и занаяти - има диплома за средно образование и през 1970 година започва собствения си бизнес с капитал от 600 долара, при това взети назаем.

 

5. Майкъл Дел

 Майкъл Дел, е основател на известната марка Dell. Състоянието му се оценява на почти 20 $ млрд. Докато учи в университет в Тексас (който така и никога не завършва) започва да сглобява първите си компютри в стаята си в общежитието.

Това, че остава без диплома, не му пречи през 1992 година да стане най-младия участник в топ 500 на класацията на Форбс.

 

В крайна сметка примерите са успешни хора със завърешен университет май са повече :)

виж повече

Когато късметът е решил да те направи милионер

Теорията твърди, че да уцелиш джакпот от лотарията е по-малко вероятно, отколкото да те изяде акула в Лас Вегас.

Но когато човек има късмет – нещата са непоправими.

Поискал анонимност жител на Мелбърн (Австралия) успял да пусне два пъти един и същи фиш на 4.02.2017 година , очевидно правейки грешка.

Да, но тази грешка всъщност му е донесла две печалби по 1 милион австралийски долара, защото джакпотът в лотарията Tattslotto е фиксиран на един милион и всеки печелив фиш получава тази награда.

Ето как една грешка всъщност може да се окаже много печеливша.

В момента късметлията обмисля купуването на нова къща, Ферари и разходка по света.

виж повече

Airbus започва изпитания на летящи автомобили

Airbus Group обяви плановете си да тестват прототип за летящ автомобил до края на 2017.

Миналата година компанията създаде подразделението Urban Air Mobility  ,което основно да работи по този проект и вече се очакват първите резултати.

"Преди сто години градския транспорт слезе под земята, сега вече имаме технологично необходимите средства, за да отидем във въздуха” – казва Главния изпълнителен директор на  Airbus Том Ендерс, цитиран от агенция Ройтерс. “Ако летим – допълва Ендерс – няма нужда да се наливат милиарди в инфраструктура.”

В момента големите градове като Сан Франциско, Сао Пауло, Мумбай, Манила, Токио и други , изпитват огромни проблеми от колосални задръствания задръствания, които от които губят милиони човекочасове всяка година.

виж повече

Cisko прогнозира - все повече мобилни телефони

До 2021 година 5.5 милиарда човека ще използват смартфони и само 5.3 милиарда ще имат достъп до течаща вода , се казва в новия Mobile Visual Networking Index доклад на Cisko.
Изчисленията показват , че трафикът на данни в целия свят през 2021 година ще достигне 49 екзабайта на месец и 587 екзабайта на година, което е 100 пъти повече от трафика през 2011 година.

виж повече

Лошо начало на годината за застрахователния бранш в световен мащаб

Само януари 2017 година ще струва на застрахователните компании повече от 1 трилион долара.

В САЩ  - поредица от урагани , земетресенията в Италия, пожарите в Чили, поройните дъждове в Тайван, бурите във Великобритания, Франция и Германия, както и изключително студеното време и обилен снеговалеж в почти цяла Европа допринесоха за едно наистина лошо начало на годината за застрахователния бранш.

виж повече

10 опасности пред бизнеса за 2017 година

“ В световен мащаб компаниите се подготвят на една несигурна година” казва Chris Fischer Hirs , Главен изпълнителен диркетор на Allianz Global Corporate & Specialty SE в шестия годишен доклад на най-големите корпоративни опасности.

Изследването е проведено в 55 страни и в него са участвали 1 237 експерти.

 

Ето кои са топ 10 опасностите за бизнеса според доклада :

 

  1. Новите технологии

Увеличаването на зависимостта от технологиите и автоматизацията и свързаните с това рискове.

 

  1. Репутационни рискове

Ключова тенденция, особено след проблемите на Самсунг.

 

  1. Политически рискове

На първо място тук се посочва увеличената заплаха от тероризъм, както и граждански войни, бунтове и други локални или по-глобални конфликти.

 

  1. Пожари

Големите пожари в последните години в много точки на света се посочват като сериозна бизнес заплаха.

 

  1. Макроикономическите заплаи

Прокламираните програми за икономии и възможностите от неконтролируеми инфлация или деглация.

 

  1. Промени в законодателството и въвеждането на нови регулации

Страхът от протекционизъм и правителствената намеса в бизнеса се приема за все по-голяма заплаха.

 

  1. Природните катастрофи

Разрушителните земетресения, наводнения и урагани са поставени на четвърто място.

 

  1. Киберпрестъпност

Нарастващите кибератаки и проблемите, свързани със сигурността на данните излизат на трето място.

 

  1. Стагнация на пазара

Голяма част от фирмите се притесняват, че пазарите се стават все по-волативни и пазарите ще стават все по-несигурни.

 

1.Спиране на бизнеса

Най-големия страх на компаниите и през 2017 година е от прекъсване на бизнеса заради изброените причини в горните девет точки.

 

 

 

 

 

виж повече

Apple Watch - по-ниска цена срещу спортуване

Британският застраховател Vitality предлага на своите клиенти по здравни застраховки една интересна и неочаквана сделка – всеки клиент на застрахователя може да получи Apple Watch на преференциална цена от 69 паунда (вместо стандартната от 369 паунда).

Естествено, че зад този неочакван подарък се крие и малка уловка – в продължение на две години всеки от клиентите е длъжен да извършва определени действия като например да изминава пеша не по-малко от 10 000 крачки дневно или да правят определени упражнения (които се отчитат в Apple Watch) не по-малко от 20 дни в месеца. При неизпълнение на някое от условията клиентите биха заплащали своеобразна лизингова вноска за часовика, която е различна за различните възрастови групи.

Така застрахователят би могъл да направи в здравните застраховки това, което телематиката прави в автомобилните : да оцени риска на своите клиенти и да предлага адекватни цени спрямо индивидуалните дадености на отделния клиент.

виж повече

Lloyd's ще отваря нова централа извън Великобритания

Lloyd’s забързва плановете си с отваряне на нова централа извън Великобритания , след като Терез Мей посочи, че Brexit ще е “твърд” и страната няма да остане част от еднинния пазар на ЕС.

Главният изпълнителен директор на Lloyd’s Inga Beale посочи в интервю за телевизия Блумбърг, че все още няма взето твърдо решение за местоположението на новата централа. Като по-вероятно се мисли за Германия или Франция, но това са само кулоарни слухове.

виж повече

BMW представи мотоциклета на бъдещетo

Motorrad Vision Next 100 е не само лъскав, но и самобалансиращ се, което означава, че може да стои изправен дори напълно спрял.

Все пак поне за момента не се предвижда новата машина да е напълно автономна, нещо, което Tesla се опитва да направи при автомобилите.

 

За всеки любител на адреналина новият мотоциклет на BMW със сигурност би бил мечтана придобивка.

виж повече

Skype в новите серии на Volvo

Volvo обяви, че ще инсталира Skype на Microsoft  в своите нови автомобили от серия 90.

 

Макар че новината на пръв поглед изглежда като рецепта за перфекто бедствие , според Anders Tylman-Mikiewicz, Вицепрезидент на Волво, това всъщност ще подпомага водача да не се разсейва и да внимава за участието си в пътния трафик.

 

“Случвало се е на всички нас - каза Tylman-Mikiewicz - докато караме да се опитаме да се присъединим към важен конферентен разговор. Това най-често е свързано с отключване на телефон, набиране на пин.. А вниманието ни трябва да е пътя пред нас, не в телефона.

 

Заради това и новия екран на Volvo е с голям серзон екран и големи бутони за навигация.

 

 

по материали от viamichelin newsl

виж повече

Кога трябва да помислим за застраховане?

Въпреки че на пръв поглед застраховането изглежда консервативен и почти непроменящ се във времето процес ,все пак има събития, при които трябва да се замислим за нуждата ни от застраховки.

Ето един списък, при който дори при един отговор ДА трябва да направим нещо :

Брак
Развод
Раждане или осиновяване на дете
Закупуване на нов дом, апартамент, или втори дом
Преместване в друг град
Отдаване под наем на апартамент
Закупуване на нова кола ,лодка, мотоциклет, моторни шейни
Придобиване на скъпа електроника, антики, бижута или специални колекции
Стартиране на малък бизнес
Присъединяването към икономиката на споделяне, като отдаване под наем на имот чрез Airbnb.

виж повече

Полезни съвети за шофиране през зимата

Зимата е в разгара си. Голяма част от пътната мрежа предлага утежнени условия на шофиране. В следващите няколко дни снегът ще продължи да вали. Предлагаме на Вашето внимание няколко полезни съвета за шофиране при зимни условия.

 

Психологическа и техническа готовност на водачите

 

Сядайки зад волана в първите снежни дни, много от нас си мислят, че пътищата са сухи. Мисленето не е “зимно” а от там и начинът на шофиране. Психиката, техниката на шофиране, материалната част - всичко изисква пренастройка. Вече всички би трябвало да са поставили зимните гуми. Както вероятно знаете те трябва да са по-тесни от летните. По-този начин се увеличава налягането им върху настилката и по-лесно можете да пробиете рохкавия сняг и да се зацепите за твърдата настилка. 

 

От съществено значение е регулировката на сходимостта на колелата. Важен елемент от стабилността на колата са и амортисьорите. Нормалният хидравличен амортисьор има продължителност на живота около 50 хил. км. Газовите са с по-голяма продължителност. Ако сменяте амортисьорите, най-добре е да смените всички. В най-лошия случай по двойки на ос.

 

Настройте себе си

 

 

Много е важно да се подготвите за различна техника на шофиране. Резките прийоми на тръгване, спиране и въртене на волана не са за зимни условия. Трябва да се шофира меко, нежно. Вниманието трябва да е концентрирано върху водещите колела на автомобила.  Много е важно да почувствате автомобила. А за да го постигнете, едно от най-важните условия е правилната стойка в седалката.

 

 

Как правилно да седим и държим волана

Истината е, че позата в седалката е доста индивидуално нещо. Все пак, обаче има някои принципи, които трябва да се спазват

 

1. Плътно се облегнете на седалката. Да се опирате на волана не е добра идея. Представете си, че колата се подхлъзне и бързо трябва да завъртите волана за да противодействате - ако сте се облегнали на волана, първо ще трябва да премахнете тежестта на тялото си от него преди да го завъртите. Това забавя реакцията.

 

2. Дръжтте волана с две ръце. Задължителна в горния сектор на волана. Ако си представите волана като циферблат на часовник, то положението на ръцете трябва да е в 10-2. В най-лошия случай 9-3, но не и по-надолу.

 

3. Отдалечете се от волана колкото е възможно повече. Ръцете трябва да са или напълно изпънати, или едва свити. В никакъв случай не използвайте “таксиджийския” маниер, при който волана е плътно до вас и едва ли не лежите върху него. При тази позиция не могат да се предприемат никакви бързи действия.

 

виж повече

Задължителни застраховки "Трудова злополука" за 2017 година

През 2017-та година Министерството на труда и социалната политика определи следните икономически дейнсоти, за които трябва да се прави задължителна застраховка "Трудова злополука".

 

Икономическадейност

 

Кодпо КИД-2008

 

Коефициентнатрудовтравматизъм (Ктт)

Добивнаметалнируди

07

7,41

Производствонаосновниметали

24

3,34

Добивнавъглища

05

2,84

Производствонахимичнипродукти

20

2,64

Добивнанеметалниматериали и суровини

08

1,80

Ремонт и инсталираненамашини и оборудване

33

1,78

Строителствонасъоръжения

42

1,75

Производствонадървенматериал и изделияотдървенматериал и корк, безмебели; производствонаизделияотслама и материализаплетене

16

1,57

Сухопътентранспорт

49

1,55

Събиране и обезврежданенаотпадъци; рециклираненаматериали

38

1,52

Даванеподнаем и оперативенлизинг

77

1,50

Горскостопанство

02

1,47

Водентранспорт

50

1,38

Пощенски и куриерскидейности

53

1,36

Специализиранистроителнидейности

43

1,35

Складираненатовари и спомагателнидейности в транспорта

52

1,26

Строителствонасгради

41

1,24

Производство и разпределениенаелектрическа и топлиннаенергия и нагазообразнигорива

35

1,22

Производствонаметалниизделия, безмашини и оборудване

25

1,16

Производствонамебели

31

1,13

Артистична и творческадейност

90

1,12

Производствонахартия, картон и изделияотхартия и картон

17

1,08

Производствонанапитки

11

1,07

Производствонамашини и оборудване, с общо и специалнопредназначение

28

1,01

Производствонапревознисредства, безавтомобили

30

0,98

Събиране, пречистване и доставяненаводи

36

0,98

Производствонатютюневиизделия

12

0,97

Производствонаизделияотдругинеметалниминералнисуровини

23

0,93

Производствонаизделияоткаучук и пластмаси

22

0,92

Радио- и телевизионнадейност

60

0,89

Производствонаелектрическисъоръжения

27

0,87

Производствонатекстил и изделияоттекстил, безоблекло

13

0,80

Събиране, отвеждане и пречистваненаотпадъчниводи

37

0,79

Спортни и другидейности, свързани с развлечения и отдих

93

0,77

Далекосъобщения

61

0,77

Производство, некласифициранодругаде

32

0,73

Производствонакокс и рафиниранинефтопродукти

19

0,72

Растениевъдство, животновъдство и лов; спомагателнидейности

01

0,71

виж повече